Project: Keizersgracht 333

 Prada

 

Hoofdkantoor NL voor Italiaans modehuis, in 4 weken… 
De opdrachtgever had veel tijd genomen om een passende en mooie nieuwe huisvesting aan de Keizersgracht uit te zoeken. Uiteindelijk zat een geselecteerde aannemer pas 1 maand voor de verhuizing aan tafel om de verbouwing te bespreken. Bureau in aanbouw werd er vervolgens bij gehaald om als interim projectleider ondersteuning te bieden aan de organisatie zodat het toch nog op tijd verbouwd zou kunnen worden.
De klant, de architect en de ontwerper van de techniek zaten in Italië. Het ontwerp was voor 90% klaar maar nog niet getoetst. Het ontwerp van de techniek moest in zijn geheel nog gemaakt worden.
Over de verhuisdatum viel niet te praten omdat ze uit het oude pand moesten.
In een dergelijke situatie ben je afhankelijk van de kwaliteiten van de aannemer, en gelukkig overtrof deze onze verwachtingen. Ontwerpen en bouwen gingen dit keer bijna gelijk op met alle risico’s van dien. Er werd 7 dagen in de week doorgewerkt en het is uiteindelijk gelukt om alles in 4 weken te bouwen, inclusief een nieuwe klimaat installatie die in week 2 (van de 4) ontworpen was.

De opdrachtgever was vanzelfsprekend zeer tevreden en gaf 1 maand later een nieuwe opdracht om hun winkel aan de PC Hooftstraat ook te bouwen.